ŞEHİRDE ŞİİR

Yazıcı-dostu sürüm

Varşova Büyük Şehir Belediyesi Kültür Dairesi, EUNIC ve Yunus Emre Enstitüsünün altı yıldır Nisan ve Mayıs aylarında yaptıkları “Şehirde Şiir „ etkinliği bu yıl 15 Nisan 2020- 18 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleşti.

COVID – 19 sebebiyle dijital olarak gerçekleştirilen etkinlikte 19 ülkenin şiirleri yer aldı. Her ülkenin şairi, kendi sesi ile şiirlerini okudu. Polonyalı iki tiyatro sanatçısı ise bütün şiirlerin lehçe çevirisini seslendirdi.  Okunan şiirler, dijital ortamda insanların dinletisine sunuldu. Bu yılki tema doğa ve çevre idi.

Türkiyeden Prof. Dr. Nurullah Genç'in  „Portakal Çiçeğinin Şarkısı” başlıklı şiirini Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu Lehçeye çevirdi. Bir portakal çiçeği metaforu üzerinden şair;  insan, doğa ve çevre konusuna şiirde dikkat çekmektedir. COVID–19’un insanları evleri mahkum ettiği bu günlerde, doğa ve çevre konusunda daha bilinçli olma noktasında yaşanan gelişmelere uygun bir temanın seçilmiş olmasının isabetli olduğu, şiirleri dinleyenler tarafından sosyal platformlarda dile getirildi.

Programa aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

www.wierszewmiescie.eu