Varşovalı Gençler Türkiye ile İlgili Bilgilerini Yarıştırdı

Yazıcı-dostu sürüm

Varşova Yunus Emre Enstitüsü, Varşova’da bulunan farklı liselerde eğitim gören öğrenciler arasında üç yıldır düzenlediği bilgi yarışmasını bu yıl Tadeusz Czacki Lisesi’nde gerçekleştirdi. 2017/2018 eğitim-öğretim yılı sonunda gerçekleştirilen yarışmada Türkiye ile ilgili tarihi, coğrafi ve kültürel sorulara cevap veren öğrencilerden dereceye girenlere ödülleri verildi.

Öğrencilerin Türkiye hakkındaki bilgilerini sınamalarının yanı sıra Türkiye ve Polonya arasındaki dostluk ilişkilerini pekiştirmek ve gençlerin farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen yarışmada, Türkiye-Polonya ilişkileri hakkında sorulara da yer verildi.

19 Haziran Salı günü gerçekleştirilen yarışmayı Wiktoria Malinowska birincilikle tamamladı. İkinciliği Stefan Paciorek elde ederken, üçüncülüğü hak eden isim ise Marta Pych oldu. Dereceye giren öğrencilere bu yıl Cross Jeans firmasının destekleri ile ödülleri verildi. 

Varşova YEE, Türkçe öğretiminin yanı sıra okçuluk, ebru-kaligrafi gösterisi, sergi ve Keloğlan Günü gibi etkinliklerinin yıl boyu devam ettiği eğitim-öğretim yılını bilgi yarışması ile noktalamış oldu.