Türk Kadın Ressamlar “Noktasız” Sergisiyle Varşova’da

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçiliği, Varşova Yunus Emre Enstitüsü ve Ankara’da bulunan Sanatçı Kadınlar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘’Noktasız-Endless’’ başlıklı sergi Varşova Saska Kepa Prom Kültür Merkezinde 18 Haziran 2015’te açıldı.

Sergiye Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçisi Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve eşi Prof. Dr. Kıvılcım Metin Özcan, elçilik mensupları, Tunus Büyükelçisi ve eşi, Portekiz Büyükelçisi ve eşi, Arjantin Büyükelçisi ve eşi, Azerbaycan Büyükelçisi eşi ve çok sayıda Varşovalı sanatsever katıldı.

Sergi açılış konuşmalarını Varşova Saska Kepa Prom Kültür Merkezi Müdürü Maria Juszczyk, Sanatçı Kadınlar Derneği Başkanı Şükran Ersoy, Yunus Emre Enstitüsü Varşova Türk Kültür Merkezi Müdürü Doç. Dr. Öztürk Emiroğlu ve Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçisi Sefiresi Prof. Dr. Kıvılcım Metin Özcan yaptılar. Konuşmalarda Türkiye’de çağdaş resmin geldiği noktayı görmek açısından bu serginin önemine dikkat çekildi. Arjantin Büyükelçisi sergideki Sultan Kelecioğlu’nun iki tablosunu satın alarak resimleri çok beğendiklerini dile getirdi. Polonyalı üç kadın sanatçı sergi boyunca keman, piyano ve viyolonsel eşliğinde müzik dinletisi sundular.

Sergi 9 Temmuz 2015’e kadar ziyaret edilebilir.