KADRAJDAKİ SARAYLAR FOTOĞRAF SERGİSİ

Yazıcı-dostu sürüm

Varşova Yunus Emre Enstitüsü ve  Polskie Towarzystwo Ziemianskie iş birliği ile düzenlenen Kadrajdaki Saraylar isimli fotoğraf sergisi yoğun bir katılımla T.C. Varşova Büyükelçiliği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kadrajdaki Saraylar Fotoğraf Yarışmasına Polonya, Türkiye, Almanya ve Belarus’tan 75 fotoğrafçı 156 fotoğrafla katıldı. Yarışmanın juri üyeleri Tatiana Falewicz, Dorota Buczkowska ve Marcin Konrad Schirmer tarafından değerlendirilen fotoğraflardan 26 fotoğrafçının 34 fotoğrafı sergilenmeye değer görüldü. Sergilenmeye değer görülen fotoğraflar ayrıca kitap olarak basılarak ziyaretçilere hediye edildi.

Serginin açış konuşmasını Varşova Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Abdüssamed Bilgili yaptı. Bilgili Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye ve Polonya arasındaki güçlü ilişkilere kültür sanat aracılığıyla katkı sağladığını dile getirdi.

Yarışmanın juri üyesi Tatiana Falewicz konuşmasına Yunus Emre’den bir şiir okuyarak başladı. Falewics konuşmasına “Yunus Emre’ye göre “sen” ve “ben” yoktur. Bir tek “o” vardır. O ise aşktır. Birbirimizi tanımak ve elimizdeki en iyi şeyi paylaşmak dünyada konuşmamız gereken eksik bir dildir. Bu yüzden saraylar sadece tarihimizin bir sembolü değil bugünümüzde de buluşmak ve tanışmak için bir semboldür.” diyerek devam etti.

T.C. Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat ise sergiye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek önümüzdeki günlerde de kültür sanat faaliyetlerinin artarak devam edeceğini, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin ekonomi, kültür, sanat, edebiyat gibi alanlarla desteklenmeye devam edileceğini söyledi.