Varşova'da 100. Yıl Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’nin kültürel birikimini dünyaya tanıtmak amacıyla kurulan ve dünyada 85 kültür merkeziyle faaliyetlerini sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ve Türkiye-Polonya Dostluk Antlaşmasının 100. Yılı sebebiyle Polonya’nın başkenti Varşova’da 11 Aralık 2023 tarihinde bir konser programı düzenledi.

Varşova Yunus Emre Enstitüsünün T.C. Varşova Büyükelçiliği himayesinde Polonya’nın önemli mekanlarından olan Wilanow Sarayında düzenlediği konserde piyanist Tutu Aydınoğlu ve flutist Lelya Bayramoğulları birlikte sahne aldı. Bu özel gecede sahneye çıkan piyanist Tutu Aydınoğlu ve flüt sanatçısı Lelya Bayramoğulları, seçkin Türk ve Polonyalı bestecilerin eserlerini ustalıkla seslendirerek izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ve Türkiye-Polonya Dostluk Antlaşmasının 100. Yılı sebebiyle düzenlenen bu  özel konser, tarihi Wilanow Sarayı'nda gerçekleşti. Polonya’da yerleşik birçok ülkenin diplomatik temsilcileri ve sanatçıların katılımıyla gerçekleşen “Polonya’da 100. Yıl Konseri” unutulmaz bir geceye dönüştü.
 

Konsere Uluslararası İlgi!

Konsere Türkiye ve Polonya'nın yanı sıra birçok ülkeden diplomatik temsilciler katıldı. Şili, Avustralya, Azerbaycan, Mısır, Bosna, Çin, Kolombiya, Estonya, Gürcistan, Meksika, Portekiz, Slovenya, İsveç büyükelçileri, Türk ve Polonya'nın diplomatik temsilcileri ile bir araya geldi. Bu uluslararası katılım, Türkiye-Polonya dostluğunun sadece iki ülke arasında değil, küresel düzeyde de ne kadar önemli olduğunu vurgulamış oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş, konserin açış konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türkiye-Polonya Dostluk Antlaşması'nın yüzüncü yılının kutlandığı bu gecede konukları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Büyükelçi Denktaş, Türkiye ve Polonya arasındaki dostluğun derin öneminin altını çizerek, 100 yıl önce imzalanan Dostluk Antlaşması'nın temsil ettiği kalıcı birlik, anlayış ve karşılıklı saygıyı vurguladı. Büyükelçi Denktaş, Gazze ve Ukrayna'da devam eden çatışmalardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve sanatçılara, Varşova Yunus Emre Enstitüsü'ne, ve konuklara bu önemli etkinliğe katıldıkları için teşekkürlerini sundu.

Varşova YEE Koordinatörü Abdüssamed Bilgili ise yaptığı konuşmada Polonya’da gerçekleştirilen 100. Yıl konserinin iki ülke arasındaki kültürel bağı kuvvetlendirdiğini ve gelecekte iki ülke arasında hatırlanacak dostça bir anı olacağını söyledi.

Konsere katılan misafirler konser sonrası verilen resepsiyonda Türk mutfağından lezzetleri de tatma fırsatı buldu.

Diğer Etkinlikler

58 ülkede 64 kültür merkeziyle Türkiye’nin kültür sanat birikimini dünyayla buluşturan Yunus Emre Enstitüsü’nün Varşova...

58 ülkede 64 kültür merkeziyle Türkiye’nin kültür sanat birikimini dünyayla buluşturan Yunus Emre Enstitüsü’nün Varşova...