Varşova’da Alparslan Babaoğlu Ebru Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Varşova Yunus Emre Enstitüsü ve Varşova Eski Eserler Baş Arşivi işbirliğinde, 17 Şubat 2016 tarihinde, Alparslan Babaoğlu Ebru Sergisi'nin açılışı yapıldı.

Varşova Eski Eserler Baş Arşivi Tarihi Balo Salonunda düzenlenen etkinliğe; Türkiye Cumhuriyeti Maslahatgüzarı Sayın İstem Cırcıroğlu ve eşi, Türkiye Cumhuriyeti Müsteşarı Arif Taşpınar, Türkiye Cumhuriyeti Askeri Ataşesi Mehmet Emin Tomas ve eşi,  Eski Eserler Baş Arşivi Müdürü Dr. Hubert Wajs, Varşova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Öztürk Emiroğlu, Varşova Üniversitesi Müze Müdürü Dr. Tomasz Straczek ve çok sayıda Polonyalı sanatsever katıldı.

Serginin açış konuşasını yapan Türkiye Cumhuriyeti Maslahatgüzarı Cırcıroğlu, kültür sanat faaliyetlerinin uluslararası önemine dikkat çekti. Dr. Hubert Ways ise iş birliğinden dolayı Yunus Emre Enstitüsü ve ebru ustası Alparslan Babaoğlu’na teşekkür etti.

Enstitü Müdürü Emiroğlu, konuşmasında eski dönemlerde Polonya’da ebrunun var olduğunu fakat unutulduğunu dile getirdi. Avrupa’daki ilk anayasa olan Polonya Anayasası’nın ilk şeklinin başında ebru bulunduğunu ve o ebrunun aynısını iki yıl önce Alparslan Babaoğlu’nun yaptığını kaydetti. Babaoğlu ise konuşmasında, ebru geleneğinden ve ustasıyla ilgili hatıralarından bahsederek ebru çeşitlerini anlattı.

Açılış, Polonyalı müzik grubu ‘’Naneli Lale’’ tarafından enstrümantal Türk Sanat Müziği eserlerinin icra edildiği bir konserle son buldu.