Varşova Yunus Emre Enstitüsü 27. Uluslararası Varşova Eğitim Fuarı’nda

Yazıcı-dostu sürüm

Varşova Yunus Emre Enstitüsü 10-11 Mart 2017 tarihleri arasında Varşova Bilim ve Kültür Sarayı’nda düzenlenen 27. Uluslararası Varşova Eğitim Fuarı’nda kültürel faaliyetlerini, eğitim modelini ve kitaplarını ilgililere tanıtmak için stantlarda yerini aldı.

Polonya Bilim ve Yüksek Öğretim Bakanı Jaroslaw Gowin, Polonya Millî Eğitim Bakanı Anna Zalewska, Polonya Üniversiteleri Konferansı Başkanı Prof. Dr. Jan Szmidt, Varşova Belediye Başkanı Hanna Gronkiewicz Waltz ve Mazovia Bölgesi Valisi Adam Struzik tarafından desteklenen uluslararası düzeydeki eğitim fuarına; Polonya içinden 100’den fazla; yurt dışından ise 30’dan fazla üniversite ve 10’den fazla lise katıldı.

Eğitim ve kültür faaliyetlerini Polonya genelinde sürdüren Varşova Yunus Emre Enstitüsü, hemen hemen her yaş grubundan katılımcılara gerek kitap ve broşürlerle, gerekse sözel anlatımla kendini tanıtma fırsatı bularak katılımcıların sorulanı yanıtladı. Sadece yetişkinlere yönelik olmayan eğitimiyle liselerde de ikinci zorunlu dil ve seçmeli dil projesini yürüten Enstitü, Türkçe derslerin verildiği Lajos Kossuth Lisesi, Jan Sobieski Lisesi ve Henryk Sienkiewicz Lisesi stantlarında da tanıtım katalogları ve broşürlerini ilgililere sundu.