Varşova Yunus Emre Enstitüsü, 25. Uluslararası Eğitim Fuarı’nda

Yazıcı-dostu sürüm

Varşova Yunus Emre Enstitüsü,  26 - 27 Şubat 2016 tarihleri arasında 25. Uluslararası Eğitim Fuarı’na katıldı.

Varşova Bilim ve Kültür Sarayı’nda gerçekleşen fuar, Polonya’nın birçok şehrinden gelen liselere, üniversitelere, eğitimle alakalı diğer özel ve kamu kuruluşlarına ev sahipliği yaparak çok sayıda katılımcının yanı sıra Varşova Belediye Başkanı Hanna Gronkiewicz - Waltz, Varşova Belediye Kurulu Başkan Yardımcısı Ewa Masny- Askanas, Eğitim ve Aile Komitesi Başkanı Malgorzata Zuber - Zielicz, Varşova Belediye Başkan Yardımcıları Wlodzimierz Paszynski ve Jacek Olszewski, Varşova'daki Üniversitelerin Konferans Başkanı Prof. Marek Krawczyk, Bölgesel Eğitim Komitesi Müdürü Anna Frenkiel ile Perspektywy Vakfı Kurul Başkanı Waldemar Siwinski’yi ağırladı.

Varşova Yunus Emre Enstitüsü, fuarda Türkçe kursları, Türkçe Yeterlik Sınavı ile Enstitünün kültür ve sanat faaliyetleri hakkında bilgi veren broşürler dağıtarak Türkçenin Sesi radyosunun tanıtımını gerçekleştirdi. Diğer kurum ve kuruluşlarla da bilgi alışverişinde bulunarak Yunus Emre Enstitüsünün faaliyetlerini merak eden katılımcılara bültenlerden dağıttı.

Fuarda ayrıca Türkiye’de üniversite okumakla ilgilenen Polonyalı lise öğrencilerine ‘’Study In Turkey’’ ve ‘’Türkiye Bursları’’ hakkında bilgi verilerek Türkiye’deki üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora yapma şartları anlatıldı.

Enstitü Müdürü Doç. Dr. Öztürk Emiroğlu, Studia TV ve Campus Radyo ve TV’ye Türkiye bursları ve üniversiteler hakkında bilgi vererek Türkiye ve Türk kültürü üzerine sorulan soruları yanıtladı.