Türkiye’nin Renkleri Varşova’da

Yazıcı-dostu sürüm

TC Varşova Büyükelçiliği, Varşova Yunus Emre Enstitüsü ve Varşova Üniversitesi Sanat Galerisi’nin ortak organizasyonu olan “Türkiye’nin Renkleri” başlıklı sergi, 3 Mart 2017’de Varşova Üniversitesi Rektörlük Binası’nda açıldı.

3- 15 Mart 2017 tarihleri arasında ziyaretçilerin beğenisine sunulan sergide Gazeteci Tatiana Falewicz ve Anastazja Cariuk’un arşivinden seçilen 61 adet yaşam ve yolculuk fotoğrafları sergileniyor. Sanatçıların kadrajına yansıyan Türklerin doğallığı, samimiyeti, hoşgörüsü ve misafirperverliği sergideki fotoğraflarda öne çıkıyor.

Sanatçılardan Tatiana Falewicz duygularını şöyle dile getirdi:

“Mart 2001’de İstanbul’daki Adam Mickiewicz Müzesi’ni ilk kez ziyaret ettim ve bu ziyaretim sırasında gizemli Ayasofya’yı kendi gözlerimle gördüm. Şunu söyleyebilirim ki modern İstanbul karşısında A. Mickiewicz kadar şaşkına döndüm. Şehir, nefes kesiciydi ve ilk görüşte ona âşık olmanızı sağlıyordu. Deniz ve gökyüzünün parlaklığı, inanılmaz derecede çok kültürlü bir toplum ve her adımda karşılaştığım tarih manzaraları, benim şaşkınlık yaşamama sebep oldu. Bir kez ziyaret ettiğiniz ülkeler vardır ve ikinci ziyaretinizde her şey aynı görünür size. İstanbul’da hiçbir şey aynı değildir. Bu şehirdeyken zaman, farklı gelir insana; alan yeni boyutlar alır ve hayat, belirgin olmaz. İki dünyanın sınırında, zamanın kavşağında inanılmaz bir denge hissi yaşamaya başladığınız bu yerde hayata yeniden gelmek istersiniz âdeta…”

Sergide; mimari eserlerden el sanatlarına, damak tatlarından düğün geleneklerine, günlük hayattan turistik geziye, arkeolojik zenginlikten doğal zenginliğe kadar farklı yönlerden Türkiye, ilgilenen herkesin dikkatine sunuluyor.