Türk Halk Dansları Varşova’da

Yazıcı-dostu sürüm

Varşova Yunus Emre Enstitüsünde, Türkolog ve halk dansları eğitmeni Joanna Broda ve dansçı Roohollah Dizbari rehberliğinde Türk halk dansları atölyesi gerçekleştirildi. 24 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilen atölyeye Polonyalı hanımların ilgisi büyük oldu.

İki saat süren atölye sırasında, Türk halk danslarının sadece hikâye anlatma, Türk geleneklerini ortaya sunma veya gelenek sürdürmeden ibaret olmadığını dile getiren eğitmenler, bunun her şeyden önce büyük bir hayat tutkusu olduğunu ifade ettiler.

Etkinlik öncesi konuşan Varşova YEE Müdürü Doç. Dr. Öztürk Emiroğlu, Türkiye’nin her bölgesinin hatta bölgeler içindeki her şehrin farklı folklorik özellikleri olduğunu dile getirdi. Batıda Balkanlar’a, doğuda Kafkasya’ya, güneyde ise Orta Doğu’ya uzanan geniş bir coğrafya ile bağlantısı bulunan Anadolu’nun folklorik zenginliğine dikkat çeken Doç. Dr. Emiroğlu, ritimdeki farklılıkla beraber müziğe eşlik eden halk çalgılarının da çeşitlendiğini belirtti.

İki grup halinde düzenlenen atölyede katılımcılar halay ve zeybek gibi Türk halk danslarının yanı sıra geleneksel Azerbaycan halk danslarını yakından tanıma fırsatı da yakaladılar.