“Türk Atları Vistül Nehrinden Su İçtiğinde” Sergisi Chrzanow’da

Yazıcı-dostu sürüm

Varşova Yunus Emre Enstitüsü, Chrzanow Müzesi’nin “Dom Urbanczyka” isimli tarihi binasında ‘’Türk Atları Vistül Nehrinden Su İçtiğinde’’ başlıklı serginin açılışını gerçekleştirdi.

10 Mart Perşembe akşamı yapılan sergi açılışına, Chrzanow Belediye Başkan Vekili Beata Majkrzak, Varşova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Öztürk Emiroğlu, Chrzanow Belediye Başkan adayları Ryszard Kosowski ve Robert Maciaszek, Chrzanow Müzesi Küratörü Anna Sad?o-Ostafin, sergi küratörü Jagiellon Üniversitesi Türkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Piotr Nykiel, yerel basın mensupları ve çok sayıda Chrzanowlu davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ostafin, bu sergide yer alan fotoğrafların kendi müzeleri açısından önemine dikkat çekerek müzelerinde Türk kumaşlarının da yer aldığını belirtti. Emiroğlu ise konuşmasında fotoğrafların bulunuş hikâyesine ve sergi olarak yıl boyunca Polonya’nın sekiz ayrı şehrinde sergileneceğine değinerek Yunus Emre Enstitüsünün faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca müzeyle ileriye yönelik olarak yeni çalışmalar niyetinde olduklarını ve bölge halkı tarafından Türk başörtüsü, Türk masa örtüsü, Türk kumaşı ve Türk kuşağı gibi materyallerin bu müzede sergilenmesi arzusunu dile getirdi.

Sergi küratörü Dr. Piotr Nykiel ise sergi hakkında bilgi vererek açılışta emeği geçen Varşova Yunus Emre Enstitüsüne, Chrzanow Müzesine ve bütün katılımcılara şükranlarını sundu.

Sergi, 30 Mart 2016 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.