Prof. Dr. Teoman Duralı’nın Kültür ve Medeniyet Başlıklı Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

‘’Yunus Emre Enstitüsü Edebiyat ve Kültür Sohbetleri’’ kapsamında Prof. Dr. Teoman Duralı tarafından 17 Nisan 2015’te kültür ve medeniyet üzerine felsefî bir konferans verildi.  Yunus Emre Enstitüsü Varşova Türk Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa, Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçisi Sayın Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve eşi Prof. Dr. Kıvılcım Metin Özcan,  Varşova Üniversitesinden Felsefe ve İktisat bölümünden profesörler ile çok sayıda dinleyici katıldı. Konferansın açış konuşmasını yapan Yunus Emre Enstitüsü Varşova Türk Kültür Merkezi Müdürü Doç. Dr. Öztürk Emiroğlu, tek kişilik konferansların etkisini dile getirerek dünya kültür ve medeniyetine bir Türk bilim adamının bakışıyla getireceği yorumların önemine dikkat çekerek sözü Prof. Dr. Teoman Duralı’ya bıraktı.

Prof. Dr. Teoman Duralı, insanlığın dünyaya dağılımı ve kültür ve medeniyetlerin oluşumu ve gelişimi üzerine kronolojik olarak harita üzerinden göstererek etkili bir konferans gerçekleştirdi. İki buçuk saat süren konferansın ardından soru cevap bölümünde bugünkü medeniyetin bir felsefecinin gözünden değeri ve nereye gittiği konularında ilgi çeken sorular yöneltildi.

Konferans bitiminde Prof. Dr. Teoman Duralı’ya hediye takdiminden sonra program, çekilen hatıra fotoğrafları ve ikramlarla sona erdi.