Polonya’da “Timeless İstanbul” Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Varşova Yunus Emre Enstitüsü 09 Haziran 2017 tarihinde Polonya’nın Ostroleka şehrindeki Ostroleka Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde Mustafa Dedeoğlu’nun “Timeless İstanbul” adlı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Serginin açılış konuşmalarını Galeri Müdürü Zenon Kowalczyk ve Varşova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Öztürk Emiroğlu gerçekleştirdi. Zenon Kowalczyk, serginin düzenlenmesine katkıda bulunan Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini sunup Mustafa Dedeoğlu ve fotoğrafları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Doç. Dr. Öztürk Emiroğlu ise tarihi süreçte İstanbul’un Polonya ile bağlantılarına vurgu yaparak ünlü şair Adam Mickiewicz’in mektuplarındaki İstanbul’un günümüzdeki İstanbul’a benzediğini ifade etti. Polonyalı birçok ünlü sanatçı, fotoğrafçı ve sanatseverin katıldığı açılış töreni sırasında ziyaretçilere Türk damak tadının tanıtımına yönelik tatlılar da ikram edildi.

Açılış töreninde ayrıca Ostroleka Belediyesi Tanıtım, Spor ve Kültür Müdürü Maria Rochowicz, Antalya’nın Kemer ilçesi ile Ostroleka şehrinin kardeş şehir ilan edildiğini bildirdi.

Sergi, 09 Temmuz 2017 tarihine kadar açık kalacak.