“Fotoğraflarla Türkiye”

Yazıcı-dostu sürüm

Polonyalı ressam ve heykeltıraş Wit Bogusławski, Varşova Yunus Emre Enstitüsünde “Fotoğraflarla Türkiye” sergisini tanıttı.

17 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilen programın açış konuşmasını Varşova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Öztürk Emiroğlu yaptı. Türkiye’nin tarihi ve kültürel dokusuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emiroğlu, Türkiye’nin coğrafi konumunun getirdiği sosyo-kültürel çeşitliliği somut örnekleriyle birlikte katılımcılara aktardı.

Açış konuşmasının ardından Wit Bogusławski “Fotoğraflarla Türkiye” ismini verdiği sergisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Polonya’da Türkçe bilen tek heykeltıraş olması sebebiyle de dikkat çeken Wit Boguslawski, İstanbul’dan, Bodrum’a, Erzurum’dan, Eskişehir’e pek çok farklı yerde çekmiş olduğu çarpıcı fotoğraflar eşliğinde Türkiye’nin farklı bölgelerindeki şehir mimarisi ve kültürel öğeleri hakkında bilgi verdi. İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi mezunu olmasının yanı sıra uzun yıllar Türkiye’de bulunan sanatçı, Türk kültürü ve geleneklerine ilişkin biriktirdiği deneyimleri de paylaştı.

İstanbul’un manevi hayatını yansıtan camiler, sıcak kahvehaneler ve renkli dar sokakları ile başlayan sunum, Anadolu’nun büyüleyici yeşili ve eşsiz doğa fotoğraflarıyla sona erdi.