Varşova’da “Şehirde Şiir” Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

EUNIC, Varşova Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi ve Varşova Yunus Emre Enstitüsünün iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında “Şehirde Şiir”  Varşova metrosu, şehir sokakları ve parklarda sergilenmeye başladı.

Her yıl değişen bir tema ile 3 yıldan bu yana gerçekleştirilen Şehirde Şiir projesinin 2018 yılı teması özgürlük olarak belirlendi.

Bu yıl 3-30 Nisan 2018 tarihleri arasında Varşova’nın 70 tramvay, otobüs durağında ve toplamda Varşova’nın 200 farklı yerinde sergilenecek olan Şehirde Şiir projesine 18 ülkenin kültür ve dil enstitüleri katılıyor. Türkiye’den Prof. Mehmet Narlı’nın Uyanış başlıklı şiirini Doç. Dr. Öztürk Emiroğlu Lehçe’ye çevirerek etkinliğe YEE Varşova iştirak ediyor.

Proje kapsamında, 23 Nisan 2018 günü Łazienki Królewskie Parkı’ndaki Tiyatro Binası’nda katılımcı bütün ülkelerin kendi dilinde ve lehçe çevirileriyle Polonyalı tiyatro ve sinema oyuncularının okuyacakları şiir sunumları da yapılacak. Bu sene geçen yıllardan farklı olarak 100 bin şiir; fincan kabı, kartpostal, kitap ayracı aracılığı ile Varşova’daki kafelerde bir ay boyunca ücretsiz olarak dağıtılacak.

Mehmet Narlı’nın şiirini Varşova’yı ziyaret eden herkes, Nisan ayı boyunca Milli Kütüphane 04 tramvay durağında, Płocka 03, Wiatraczna 07, Plac Zawiszy 13 tramvay duraklarında okuyabilir.