Varşova Wilanów Sarayı’nda Tanini Trio Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Varşova Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Tanini Trio konseri, Wilanów III Jan Müzesi’nde 10 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Konserin açış konuşmalarını T.C. Varşova Büyükelçisi Tunç Üğdül ve Wilanów III Jan Müzesi Müdürü Paweł Jaskanis yaptılar. Polonya ve Türkiye halkları arasında 600 yılı aşkın köklü ve dostlukla dolu tarihsel ilişkilerin mevcut olduğuna vurgu yapılan konuşmalarda iki ülke arasındaki iş birliğinin artarak devam etmesi ve daha da gelişmesi umudu yinelendi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Çağdaş Türk müziğinin yükselen gruplarından Tanini Trio sanatçıları Burçin Büke (piano), Tahir Aydoğdu (kanun) ve Bilgin Canaz (ney) Türk motifleriyle işlenmiş Batı eserleri ve Batı üsluplarında düzenlenmiş Türk eserlerinden oluşan repertuarlarını Varşovalı sanatseverler için icra etti.

Etkinlik sonunda YEE Varşova Müdürü, Wilanów III Jan Müzesi ile yıl boyunca farklı etkinliklerin düzenlenmeye devam edileceğini dile getirirken etkinliklerdeki katılımcı sayısının da her geçen gün artması temennisinde bulundu.

Konser sonrası müze tarafından, Polonya mutfağının ilgi çeken lezzetlerinden ikramlarda bulunuldu.