“Türkiye’nin Renkleri” III Jan Sobieski Lisesinde

Yazıcı-dostu sürüm

“Türkiye’nin Renkleri” fotoğraf sergisinin açılışı, III Jan Sobieski Lisesinde gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçiliği Müsteşarı Hakan Abacı, Varşova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Öztürk Emiroğlu, Okul Müdürü Magdalena Kochel ve küratör Tatiana Falewicz’in açılışını yaptıkları sergi öncesi III Jan Sobieski Lisesinde Türkçe derslerinin devam etmesi amacıyla düzenlenen protokole imza atıldı. Protokolü, Enstitü adına Doç. Dr. Öztürk Emiroğlu ve Lise adına Müdür Magdalena Kochel imzaladı.

600 yıllık kadim dostluk

Serginin açılışında konuşan Büyükelçilik Müsteşarı Hakan Abacı, Türkiye’nin Polonya’ya özel bir önem verdiğini vurguladı. İki ülke arasında 600 yıllık diplomatik ve tarihi, kadim dostluk ilişkileri bulunduğunu ve bu dostluğa gereken kıymetin verilmesi gerektiğini ifade eden Abacı, gençlerin kendilerini farklı dünyalara açmaları ve ufuklarını geniş tutmaları konusunda da tavsiyelerde bulundu.

2015’ten bu yana Türkçe derslerimiz devam ediyor

Lise Müdürü Magdalena Kochel, konuşmasında okul olarak farklı ülkeleri tarih, coğrafya, kültür, sanat, bilim yönünden öğrencilerine tanıttıklarını ve bunun için farklı ülkelerin Büyükelçilikleri ve Enstitüleriyle çalıştıklarını dile getirdi. 2015 yılından bu yana liselerinde Türkçe derslerinin yer aldığına dikkat çeken Kochel, yeni öğretim yılında da Türkçe derslerin verilmeye devam edileceğini aktardı.

Türkiye, dünyanın eşsiz ülkelerinden biri

“Türkiye’nin Renkleri” ismini verdiği sergisini kızıyla birlikte hazırladıklarını ifade eden küratör Tatiana Falewicz ise Türkiye, özellikle İstanbul hayranı olduklarını kaydetti. Falewicz, Adam Mickiewicz’in izinde ilk defa 2001 yılında gittiği Türkiye’nin, coğrafi ve tarihi olarak dünyanın en eşsiz ülkelerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Varşova YEE “Türkiye’nin Renkleri” konulu fotoğraf sergisini Polonya’nın farklı okullarında ve kuruluşlarında sergilemeye devam edecek. Türkiye’nin tarihi, şehirleri, insanları ve yaşamlarını yansıtan fotoğraf kareleri yıl boyu Polonyan’nın değişik şehirlerinde görülebilecek.